HerMan-Műemlékőr konferencia Budapesten

MRA.GB.140213.Herman conference 3 red

 

MRA.GB.140213.Herman conference 4 red

 

MRA.GB.140213.Herman conference 5 red

2014. február 13-án a budapesti Párbeszéd házában nemzetközi konferenciát tartottak „Megelőző karbantartó szolgáltatás (MKSZ) bevezetése és működtetése műemlék épületeken” címmel.

A konferencia valamint a Műemlékőr pilot projekt a HERMAN-Cultural Heritage Management in the Central Europe Area projekt keretében, a Central Europe program részeként valósult meg. A HerMan projekt 2012-2014 között, Eger MJV vezetésével, 8 további (olasz, német és lengyel) partner részvétel zajlik.  A projekt egyik fő szakmai közreműködője, továbbá a projekt keretében megvalósuló Monumentenwacht/Műemlékőr pilot projekt szakmai koordinátora a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ. A Műemlékőr a holland „Monumentenwacht” módszer magyarországi bevezetésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit vizsgálja és teszteli. 

A konferencián két kerekasztal beszélgetésre került sor. Az első témája a Megelőző Karbantartó Szolgáltatásra vonatkozó igényfeltárás, a másodiké  pedig egy fenntartható MKSZ modell kialakítása és ennek megvalósíthatósága volt. Graham Bell, a Magyar Reneszánsz Alapítvány kuratóriumának elnöke „MKSZ-modellek Európában” / ’Preventive Maintenance Services - Different models in Europe’ címmel tartott előadást.
muemlekor konferencia 2014 02 13 HU mod

További információ: