MRA-SAVE Kastélymustra 2014

A Magyar Reneszánsz Alapítvány (MRA) és a Save Europe’s Heritage egy jelentés aktualizálásán dolgozik, melyhez önkéntesek segítségét kéri.

sehA SAVE Europe's Heritage a SAVE Britain's Heritage részeként 1995-ben jött létre. Utóbbi szervezet 1975-ös megalakulása óta aktívan kampányol és száll síkra a történelmi épületek, az épített környezet megóvásának érdekében. Tagjainak sorába építészek, újságírók, történészek és tervezőmérnökök tartoznak. A SAVE Europe's Heritage kiadványsorozatot jelentet meg az európai kontinens különböző országainak egyes jellemző történelmi épületeiről.

SAVE Heroic Survivors Report 1999 1Ezen kiadványsorozat részeként, 1999-ben jelent meg Marcus Binney, a SAVE Europe's Heritage munkatársának Heroic Survivors-Hungarian Castles and Country Houses/Dicsőséges Túlélők-Magyarországi kastélyok és kúriák című beszámolója, melyben a szerző 36 magyar kastély, kastélyegyüttes és kúria állapotát mutatja be. A jelentésben szereplő épületek az ország különböző pontjain, Budapesttől keleti és nyugati irányban helyezkednek el.

MRA-SAVE Kastelymustra 2014 2

A beszámoló aktualizálása a benne szereplő 16 épületre - kastélyokra, kúriákra és kastélyegyüttesekre terjed ki, melyek az alábbiak:   

  SAVE-MRA km 2014helyszinek 1

Facebook oldalunkon Felhívást tettünk közzé. Kérjük, hogy amennyiben Ön rendelkezik olyan fotóval, mely 2013-ban vagy 2014-ben készült, a felsorolt 16 helyszín egyikét vagy annak egy részét ábrázolja, küldje el nekünk az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre, vagy töltse fel Facebook oldalunkra.

A fotó lehetőség szerint 800 KB, 1200x1700 pixel méretű legyen.

MRA-SAVE Kastelymustra 2014 terkep red Az aktualizált beszámolót az MRA és a SAVE Europe's Heritage honlapján fogjuk publikálni és ingyenesen letölthetővé tenni.

Letölthető dokumentumok: Felhívás (PDF)

Felhívás (JPG)

TÉRKÉP