Hírek

Burghauptmannschaft Kongress 2014

BurghauptmannschaftA Magyar Reneszánsz Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Graham Bell közreműködésével rendezték meg a Burghauptmannschaft Österreich 3. kongresszusát Bécsben 2014. október 9-10-én.

tovabb


ises logo19. ISES Nyári Egyetem Kőszegen

2014. június 22 és július 5 között 19. alkalommal rendezték meg a köszegi Institute for Social and European Sciences nyári egyetemét, melynek egyik előadója a Magyar Reneszánsz Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Graham Bell volt.

tovabb


abaujvar 1 hu„Fogadj örökbe egy m² freskót!”- Adománygyűjtő év Abaújváron

2014. augusztusáig tart az Abaújvári Református Egyházközség adománygyűjtő éve, melynek keretében a templom középkori falképeinek felújításához keresnek támogatókat.

tovabb

 

 


MRA-SAVEKastelymustra2014

MRA-SAVE Kastélymustra 2014

Alapítványunk és a SAVE Europe's Heritage közös projektje egy jelentés aktualizálása. A Kastélymustra projekthez önkéntesek közreműködését is kérjük, akik fényképeik rendelkezésre bocsájtása révén segítik a projekt megvalósulását. A kész beszámolót ingyenesen letölthetővé tesszük honlapunkon valamint partnerünk, a SAVE Europe's Heritage honlapján.

tovabb


muemlekor logoHerMan-Műemlékőr konferencia Budapesten

2014. február 13-án a budapesti Párbeszéd házában nemzetközi konferenciát tartottak „Megelőző karbantartó szolgáltatás (MKSZ) bevezetése és működtetése műemlék épületeken” címmel. A konferencián Graham Bell, a Magyar Reneszánsz Alapítvány kuratóriumának elnöke „MKSZ-modellek Európában” / ’Preventive Maintenance Services - Different models in Europe’ címmel tartott előadást.

tovabb


Nemzetközi szeminárium az egyházi kulturális örökségről - 2013. november 4-5.

FRH Utrecht 1000x288A Future for Religious Heritage (FRH) szervezet első nemzetközi szakmai szemináriumát 2013. november 4-én és 5-én tartották a hollandiai Utrechtben, melyen az FRH alapító tagjaként alapítványunk is képviseltetette magát. A szeminárium központi témája az egyházi műtárgyak védelme. A szeminárium tapasztalatait összegző beszámoló már elérhető honlapunkon. tovabb


ecovast 2013 kozardECOVAST konferencia Kozárdon

Az ECOVAST (the European Council for the Small Village and Town / Falvak és Kisvárosok Magyarországi Műhelye Egyesület) éves közgyűlését 2013. szeptember 26-29. között Kozárdon rendezik. A konferencia a téma iránt érdeklődők fontos szakmai fóruma, a résztvevők több helyszínre is ellátogatnak, többek között a világörökség részét képező Hollókőre. A konferencián a Magyar Reneszánsz Alapítvány is képviselteti magát. További információk az ECOVAST magyar és angol nyelvű honlapján érhetők el. 

 


 Az MRA előadása Velencében

FRH logoA Magyar Reneszánsz Alapítvány is részt vett a Future for Religious Heritage (FRH) civil szervezet Velencében rendezett konferenciáján. Az angol nyelvű, “Extended Use of Religious Heritage Buildings” című konferencián 86 ország 24 szakértje képviseltette magát. Az MRA és a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ közös előadása a "Tradition Through Transformation: Practical inspiration to extended use in Hungary" címet viselte. A konferenciáról készült beszámoló  az FRH honlapján olvasható.


kon logo1Kulturális Örökség Napjai

1999 óta Magyarországon is minden évben megrendezik a Kulturális Örökség Napjai (KÖN / European Heritage Days) európai kezdeményezésre létrehozott ingyenes épületlátogató hétvégét. A program sikere a kulturális örökségvédelem állami intézményrendszerének munkáját dicséri. A kiemelkedően sikeres program fejlesztéséhez az MRA 2012-ben több módon járult hozzá. Alapítványunk és a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület együttműködésének köszönhetően Látogatói felmérés készült, mely a programban résztvevők számának és összetételének megismerésére irányult. A felmérés eredményeinek köszönhetően lehetőség nyílik a KÖN támogatói körének szélesítésére. 2013-ban az MRA kezelte a Kulturális Örökség Napjai Facebook oldalát.tovabb


OpportunitiesA kőszegi zsinagóga

Az MRA egyik projektje a kőszegi zsinagógaépület helyreállítását, új, oktatási-kulturális funkcióval történő ellátását célozza. Ezen projekt megvalósításában alapítványunk magánszemélyek vagy szervezetek segítségét is szívesen fogadja. Lépjen kapcsolatba velünk.

tovabb


Egyhazi oroksegvedelm kepEgyházi örökségvédelem

Magyarország épített egyházi öröksége rendkívül gazdag és változatos – számos különböző vallást és kort ölel fel. Alapítványunk információi szerint azonban az ezen épületeket tartalmazó katalógus elkészítése még várat magára. Az MRA célja, hogy elkészítse ezt az útmutatót, mely feladathoz önkéntesek segítségét kéri. Tovább >> Amennyiben tudna nekünk segíteni az útmutató elkészítésében, kérjük lépjen kapcsolatba velünk. Köszönjük!


1szazalek kep HUTámogasson minket adója 1%-ával!

Kitűzött céljai megvalósításához az MRA önkéntesek segítségét kéri. Amennyiben Ön is egyetért alapítványunk célkitűzéseivel, ha Ön is szeretne tenni a magyar épített örökség megóvásáért, kérjük, támogasson minket adója 1%-ának felajánlásával!

tovabb


Jelentkezzen önkéntesnek az MRA-nál!

Kérjük, lépjen kapcsolatba velünk, amennyiben támogatná valamelyik projektünk megvalósítását – akár tudományos kutatással, akár szervezésben nyújtott segítséggel, vagy bármely más módon. Minden támogatást szívesen fogadunk. Köszönjük!